2012. március 26., hétfő

Töltött cukkini recept

Az elmúlt pár évben nagyon megszerettem a cukkinit, ez az egyik kedvenc receptem, ma pont ezt csináltam, gondoltam megosztom veletek is:)


Hozzávalók:

Cukkini(k)
Sonka/tarja, általában vegyesen
Vöröshagyma és fokhagyma (krém)
Fűszerek ízlés szerint (bors, pirospaprika)
Tejföl
Kapor (ízlés szerint)

Pontos mennyiségeket azért nem írtam, mert attól függ hány cukkinit csinálunk meg. Most például 3 kisebb cukkinihez kb. 20 dkg tarját daráltam le, a fűszerezés meg ízlés szerint, a tejfölt meg random, látni fogjátok mennyi kell:)

Elkészítés:


Meghámozom a cukkini(ke)t, majd megmosom és kettévágom. A belsejét egy kiskanállal ki kell kaparni és lereszelni, mert majd később kelleni fog.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis olajat öntök és belerakom a cukkini(ke)t. A sonkát ledarálom, hagymát (hagymakrémet és fokhagymakrémet szoktam), fűszereket hozzáadom és tejföllel összekeverem. Annyi tejföl kell, hogy összeálljon, de ne legyen folyós. Anyukám néha egy kis félkész rizst is szokott belerakni, én azt nem annyira szeretem. A kivájt cukkini(k)be rakom a sonkás tölteléket és berakom sütni előmelegített 200 fokra. Addig sütöm, amíg a cukkini megpuhul és a sonkán látszik, hogy megsült.
A lereszelt cukkinit összekeverem tejföllel (ízlés szerint fűszerrel és kaporral) és leöntöm vele a cukkinit és úgy sütöm tovább, ameddig rá nem sül.
Elég egyszerű, gyors recept és nagyon finom:)

Szeretitek a cukkinit? Van kedvenc receptetek?

4 megjegyzés:

  1. fuuuu,biztosan kipróbálom:) köszi!

    VálaszTörlés
  2. Hmmmm ez nagyon jól hangzik. Mi rántva szoktuk enni, vagy darálthússsal, paradicsommal töltve. A fűszerezés mindig más. :)

    VálaszTörlés
  3. Hmm...ezt biztos megcsinálom valamikor:)

    VálaszTörlés
  4. köszi a receptet :$ imádom a cukkinit:$ főleg rántva... nagyon sokat meg tudok enni :O :D

    VálaszTörlés